Kā pareizi mazgāt un kopt auduma žalūzijas mājas apstākļos

Žalūzijas – viens no svarīgākajiem interjera elementiem, kas pilda ne tikai dekoratīvu, bet arī aizsargfunkciju.

Žalūziju tīrīšana

Regulāra vēdināšana ievērojami samazinās nosēdušos putekļu daudzumu. Šādā gadījumā svaigs gaiss ne tikai aizpūš putekļus, bet arī neļaus audumā ienākt nepatīkamām smakām.

Noslaukiet izvērsto ruļļa audeklu ar mīkstu drānu. Šim nolūkam noderēs gan īpaša mikrošķiedras drāna, gan veca frotē zeķe.

Reizi divās nedēļās vēlams notīrīt žalūziju virsmu ar mīkstu lupatu, kas iemērkta siltā ūdenī. Pēc mazgāšanas Žalūziju uzreiz noslauka ar sausu kokvilnas drānu, pagaida, līdz žalūzija pilnībā izžūst, un tikai tad sarullē.

Putekļu sūcēja zzgali izmantojiet tikai tādu žalūziju tīrīšanai, kuru virsma ir pārklāta ar linu audumu. Stingra paklāju birste saskrāpēs audumu. Ja komplektā nav speciāla uzgaļa, tieši uz caurules uzlieciet vecu frotē zeķi un nostipriniet to ar gumiju.

Apstrādes laikā ierīce ir jāieslēdz uz minimālo jaudu. Ja to nav iespējams noregulēt, labāk ir atteikties no automātiskās tīrīšanas. Pārāk spēcīga gaisa plūsma ievilks audumu caurulē.

Putekļi jānotīra ne tikai no austās virsmas, bet arī no mehānisma. Ja tas netiks darīts, laika gaitā tas sāks aizķerties vai izdos nepatīkamu čīkstēšanu auduma kustības laikā. Turklāt reizi gadā ieteicams uzklāt silikona smērvielu izstrādājumiem, kas izgatavoti no plastmasas un gumijas.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment